The New Adventurers

Goblins in het struikgewas

Een kar rijdt door de bossen. Drie avonturiers en een koopman zitten op de kar en kijken naar het pad voor zich. Het zijn een dwerg, een kleine elf en een half-orc. De lucht is koel en het begint te schemeren. De stad waar de mannen naar onderweg zijn is nog maar een paar uur rijden. Voor de nacht zullen ze daar aan moeten kunnen komen. Plots stopt de kar. Een boomstam verspert het pad dat verder leidt. De half-orc stapt van de wagen en zet zijn schouder tegen de boomstam. Hij krijgt er een klein beetje beweging in, maar al snel blijkt dat de boomstam vastgezet is. Onze avonturiers worden argwanend.

4bfcd83bb642291cc8f5238d83bfb458Er klinkt geritsel in de struiken achter de kar. Yurk, de half-orc, gaat op onderzoek uit, zijn zwaard getrokken en bijgestaan door Rednas Slin, de dwerg van het gezelschap. Er klinkt een magisch geluid en het zwaard licht op. The Great Little Wizard heeft met zijn elvenmagie het zwaard in een roze gloed omringt, waardoor de mannen beter zicht hebben. Yurk nadert de bosjes, stapje voor stapje. “FWOOSH!” Een pijl schiet uit een opening in het struikgewas, recht op de half-orc af. De schutter heeft geen geluk, Yurk weet de pijl te ontwijken en met een luide “TWOING!” zet de pijl zich vast in de kar. Uit de bosjes springt een drietal kleine groene wezens, gewapend met bogen en zwaarden. De drie avonturiers wachten geen moment en zetten de aanval tegen de goblins in.

GoblinHet behulp van grote zwaarden, knotsen, spreuken en gebeden weten de mannen de kleine groene wezentjes te verslaan. De boomstam wordt aan de kant geduwd en de reis voortgezet. Op naar de stad.

In de stad aangekomen, zoeken de avonturiers enig vertier en een slaapplaats. Na een eenvoudige, maar smakelijke, maaltijd vinden ze een plek om de nacht door te brengen. Yurk en The Wizard slapen in de stal van de herberg en Rednas weet een bed te regelen bij een oud vrouwtje, in ruil voor een wederdienst.

De volgende ochtend vertelt het oude vrouwtje, waar Rednas de nacht heeft doorgebracht, over de dood van haar man en vraagt de dwerg om iets voor haar te doen. Er is een grot in de richting van Winterfelt waar erfstukken van de familie liggen. Het gerucht gaat dat ze magisch zijn. Als Rednas de erfstukken terug weet te brengen mag hij er als beloning een uitzoeken om zelf te houden.

Rednas zoekt The Wizard en Yurk op bij het dorpsplein en vertelt hem over deze queeste. Na enig onderhandelen en bakkeleien besluiten de mannen met z’n drie├źn op zoek te gaan naar deze magische voorwerpen. De reis leidt over het pad naar Winterfelt en al na een aantal uren lopen vinden de avonturiers een pad dat mogelijk naar de grot leidt. Het is geen makkelijk begaanbaar pad, maar met atletische verrichtingen, het bestuderen van de natuur en het vertrouwen op de goden, weten de half-orc, de elf en de dwerg het pad door de bossen te vinden.

Yurk, The Wizard en Rednas staan op een open plek. Voor ze is een grote rots, waarbij de vorm sterk doet denken aan een schedel. In de oogkassen branden vuren en er zijn sporen op de grond te vinden. De avonturiers twijfelen even. Is het verstandig om naar binnen te gaan? Maar het verlangen naar het vinden van de magische voorwerpen is sterk genoeg om de helden te overtuigen langzaam maar zeker naar binnen te treden. Ze stappen de donkere grot in…

Comments

Patrono

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.